Wie ben ik?

Mijn naam is Sjoerd Barends, geboren in Bussum. Nu woon ik in Naarden, op zo'n
200 meter van het huis waar ik een deel van mijn jeugd heb doorgebracht.

Mijn eerste zelfonderzoek begon in 2008, toen ik een training volgde bij Move a Mountain. Voor mij een kennismaking met 'bewustzijnstraining' en 'zelfonderzoek'. Ik werd mij ervan bewust dat ik 'met de billen bloot moest', dan pas zou ik in beweging komen.

De filosoof Kierkegaard beschrijft dit als volgt:

'Wie gaat zwemmen kleedt zich helemaal uit'
'Wie naar de waarheid wil zoeken moet zich nog veel naakter uitkleden;
alle bekleding met gedachten, fantasie├źn, ego├»sme en dergelijke zul je
moeten afleggen voor je naakt genoeg bent'

Aansluitend heb ik bij Move a Mountain nog een training gevolgd met als afsluiting de tweejarige coachopleiding. En ook dat smaakte naar meer. Vervolgens heb ik bij NTI NLP en bij Phoenix Opleidingen nog meer trainingen gevolgd. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn Linkedinprofiel.

Sinds bijna vijf jaar ben ik ook bezig met het begeleiden van kinderen. De ondersteuning die ik ze bied kan diverse aanleidingen hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een scheiding van ouders, een gedragsprobleem, het moeite ondervinden in het reguliere (basis) onderwijs, hoogbegaafdheid, autisme of ADHD. Ter ondersteuning heb ik de opleiding Kindercoach bij de Academie voor Psychodynamica met goed gevolg in 2020 afgesloten. En sinds 2021 ben ik geregistreerd Extern Vertrouwens Persoon.